top of page
copihueLogo-5-300x300.png
copihueLogo-5-300x300_edited.png

Op de website van Boskoop Creatief kwam ik de cursus Spaans tegen. Het leek me leuk de taal te leren, omdat het altijd zo mooi klinkt. Met een vriendin ben ik in 2019 begonnen met de lessen bij Paola. Zij is een enthousiaste, creatieve en leuke vrouw die veel variatie aanbrengt in de lessen. Ze werkt vanuit een fijn boek, maar houdt de lessen ook actueel. Zo hebben we rond eind oktober een les besteed aan de gewoontes rondom 'Halloween' en 'el dia de los muertos '. Paola spreekt voortdurend in het Spaans, legt ook de betekenis van woorden uit in het Spaans, wat maakt dat je veel leert. Het valt me op dat ze niet opgeeft; ze blijft vragen of je het begrijpt en vindt andere manieren om dingen uit te leggen. Superleuk!

Groetjes,

Jessica van Kooten, Boskoop, November 2021

copihueLogo-5-300x300.png

Na een aantal vakanties in Spanje, vond ik het tijd worden om mezelf verstaanbaar te kunnen maken in deze mooie taal.
Via een vriendin kwam ik bij Paola terecht en heb inmiddels mijn 3e cursus bijna afgerond. Ik heb een drukke baan en heb niet heel veel tijd om thuis goed te studeren, maar tijdens de lessen krijg ik voldoende aandacht om toch mee te komen met de rest. Paola verdeelt de aandacht goed onder de cursisten.

Inmiddels zijn we zover dat we voornamelijk Spaans spreken met elkaar tijdens de lessen. Paola springt in met verbeteringen. Niet alleen uit de lesstof, maar ook tijdens de gesprekken die we als cursisten onderling hebben. Dat maakt dat we niet alleen ‘volgens het boekje’ leren, maar ook een leuk sociaal gesprek kunnen voeren.

Wat mij betreft blijf ik de cursussen volgen. Het is erg leuk om te doen en het gaat steeds beter.
Inmiddels kan in Spanje buiten de toeristische gebieden winkelen, vragen stellen, uit eten en een sociaal gesprekje voeren.

Als je met het idee loopt om Spaans te gaan leren, zeg ik; zeker doen! Maar dan wel bij Paola!

Met vriendelijke groet,

Bram Smit

Directeur/Eigenaar SMIT Riooltechniek

Boskoop

November 2021

Wij komen sinds een paar jaar in Spanje voor vakantie en dachten dat we wel wat meer wilden leren van de Spaanse taal.

Vorig jaar werd er in het culturele centrum bij ons in Boskoop voor het eerst taallessen aangeboden en daar hebben wij ons in augustus 2017 voor aangemeld.

Dus afgelopen jaar hebben wij Spaanse les gekregen van Paola Varela Marnich.

Met veel enthousiasme en variatie bood Paola ons elke week de lessen aan. Elke les had een ander thema en zat boordevol oefeningen. Paola bedacht ook steeds weer een andere manier om met Spaans bezig te zijn. Ze bedacht een quiz, oefeningen in spelvorm, of meer gericht op conversatie. Dit maakt dat het elke week weer verrassend, gezellig en leuk is. Ook het geduld en de onvermoeibare herhaling van de zinnen en vragen die Paola ons stelde gaf ons het vertrouwen dat we steeds meer leerden van het Spaans. We gaan zeker door met de lessen Spaans en verheugen ons erop Paola weer in het klaslokaal te zien.

Groeten Wim en Lilian Hoogduin

uit Boskoop, Augustus 2018

Paola is een zeer goede en symphatieke lerares. Ik heb al ruim een jaar, sinds september 2014, priveles van haar. Ze past het lesprogramma aan op jouw niveau en jouw tempo, brengt veel afwisseling aan in de aangeboden methodes: Soms een uitleg aan de hand van het lesboek, dan weer met een video, of in spelvorm. Besteedt veel tijd aan je spreekvaardigheid. Huiswerk mag je mailen en zij zorgt voor correcties voor aanvang van de nieuwe les, heel fijn! Kortom een heel compleet aanbod. En dan vergeet ik nog te vertellen dat ze heel gastvrij en gezellig is. Beter kun je denk ik niet krijgen!

Ilona Moeksis uit Den Haag

2014

Wij zijn nu ongeveer 1 jaar op les bij Paola. Voordat wij bij Paola kwamen hebben wij Spaanse les gevolgd waar de uitleg van de lesstof in het Nederlands was. Paola doet echter alles in het Spaans. Wij kunnen niet anders zeggen dat dit onze voorkeur verdient. 
Wij zijn zeer tevreden over de wijze van lesgeven.  Er is veel interactie en wij worden op alle mogelijke manieren actief bij de les betrokken, zoals spelletjes, luisteroefeningen met audio en video. Paola is zeer gedreven en maakt er elke les weer iets bijzonders van. 
Aan de wand hangen er hulpzinnetjes in het Spaans, die wij kunnen gebruiken om vragen te stellen. Zoals wat betekent ……, uiteraard in het Spaans. Ook prettig is dat de groep uit maximaal 4 leerlingen bestaat, op deze manier krijgt iedereen de nodige aandacht. De lessen lopen meestal uit omdat er niet op de tijd gelet wordt. De sfeer tijdens de les is ongedwongen, in één woord PERFECTO. 
O ja, onze vakanties in Spanje worden er alleen maar leuker door.
Heleen en Ed Somodiwongso uit Den Haag, September 2016.

De lessen van Paola zijn zeer leerzaam. Leer snel en ontspannen Spaans in een zeer gastvrije en vriendelijke omgeving. 
Beslist een aanrader! 
Een ex - leerling
J.C. Bloemhard uit Den Haag, September 2016

bottom of page